LOADING

Type to search

PRAVO je vreme za ODMOR

Vesti

PRAVO je vreme za ODMOR

Share

Tokom letnjih meseci svi intenzivno razmišljamo odmoru, a da li ste znali da pravo na odmor i dokolicu spadaju u ljudska prava i da su zagarantovana Univerzalnom deklaracijom o ljudskim pravima iz 1948. godine? Šta mislite, šta se sve još nalazi na tom spisku?

Dođite u galeriju O3ONE Art space u ponedeljak 22. jula u 19 sati da zajedno otkrijemo i podsetimo se svih prava koja su nam zajednička, kao i da ih doživimo na potpuno novi način, ne formulisana kroz reči i izraze, već kroz razigrane slike – dela Nebojše Petrovića.

Izložba Nebojše Petrovića PRAVO je vreme za ODMOR biće predstavljena pred beogradskom publikom po drugi put. U aprilu ove godine izložba je svečano otvorena u Galeriji Doma omladine Beograda pod nazivom: „25 slika: Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima u ilustracijama Nebojše Petrovića“.

Izložba predstavlja vizualizaciju Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima viđenu očima autora i inspirisane pop art i stripskom estetikom. Kroz grafičke prikaze umetnik oživljava ponekada teško razumljive pravno formulisane članove deklaracije, te ih prevodi u svakodnevne situacije kroz slikovite i jasne asocijacije.

Nebojša Petrović je vizuelni umetnik koji se godinama uspešno bavi animacijom, ilustrovanjem, crtanjem, grafikom, oslikavanjem murala, grafičkim dizajnom i fotografijom.
Izlozba je rezultat saradnje Tima Ujedinjenih nacija za ljudska prava i Beogradskog centra za ljudska prava.

Izložbu možete posetiti do 11. avgusta, svakog radnog dana od 12 do 19 časova, a subotom od 12 do 17 časova.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *